Кодът е това, което описва как работи машината, как смята, как

...
Кодът е това, което описва как работи машината, как смята, как
Коментари Харесай

Божанов: Петков категорично няма кодове, с които да повлияе на изборните резултати

Кодът е това, което разказва по какъв начин работи машината, по какъв начин счита, по какъв начин прибавя гласове, по какъв начин ги записва в протокола и така нататък Кодът се дава за обзор на представители на политическите партии, които са били регистрирани. Дори и да го редактираме, ние не редактираме това, което работи на машината, а редактираме негово копие “. Това каза Божидар Божанов от " Демократична България “ в ефира на bTV. Според Божанов Кирил Петков категорично не притежава кодове, с които може да повлияе на изборните резултати.

" Аз бях представител на Демократична България. Имаше регистрирани специалисти от още две партии. На срещата за кода те не пристигнаха. Не желая да злоупотребявам, че това е някакъв ход, с който те да не отидат и след това да кажат, че не са го видели. Залагам най-вероятно на някаква битова причина “, сподели още той. 

Днес ще се гледат на второ четене измененията в Изборния кодекс.

" Смятам, че изборната интензивност няма да се промени от изборните правила. С метода, по който водим дебата, а точно замеряйки се от тяхна страна с някакви кодове и неуместни неща, с метода, по който измежду нощ се прокарва изборният кодекс, в действителност това ще понижи в допълнение доверието в изборния развой “, сподели Божидар Божанов. 

Според него не са правилни разминаванията в 12 000 машини, за които Корнелия Нинова твърди. По думите му има разминавания, само че са малко и не се дължат на машините, а на броенето на секционните комисии. 

По думите му Демократична България и Политическа партия не са в изолираност в Народното събрание.

" Правителство на малцинството може да бъде работещ вид. Той не е добър, само че просто няма по-добри. Всички останали са по-лоши. Нашата идея е първоначално да бъдат признати някои базови гаранции, че държавното управление ще може да свърши работа по цели, които сме изредили “, сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР